CARE SUNT CONDITIILE DE INSCRIERE LA STUDIILE UNIVERSITARE MASTER ?

Diploma master a inceput sa imprime din ce in ce mai multa valoare portofoliului oricarui absolvent de studii universitare, care la finalul ciclurilor de studiu sustine cu brio examenele specifice fiecarei facultati in parte.

Admiterea la studiile universitare master este organizata independent, fiecare centru universitar avand propriul regulament in acest sens. La admitere pot sa participe toti absolventii ce au o diploma de licenta sau o diploma echivalenta studiilor universitare organizate in forma de lunga durata, ca si persoanele care au absolvit studiile in strainatate, acestea fiind recunoscute de catre Ministerul Educatiei Nationale la nivelul studiilor universitare de tip licenta.

De asemenea, la admiterea la studiile universitare de tip master se pot inscrie pentru concurs si persoane din state membre ale Uniunii Europene, in aceleasi conditii cu absolventii romani.

De regula, fiecare universitate percepe o anumita taxa (care variaza de la o facultate la alta) pentru organizarea si pentru desfasurarea concursului de admitere la studiile universitare master, in cuantumul acesteia fiind inclusa sau nu si o taxa pentru procesarea dosarului candidatilor.

Sunt scutite de la plata acestei taxe anumite categorii de persoane, care reuses sa depuna la dosarul de admitere la master diversele acte doveditoare solicitate de facultate.  Astfel, pot candida la concursul pentru studii universitare master (fara a achita taxa de organizare si desfasurare stabilita de catre universitate) candidatii care :

  • Provin din casele de copii ori din plasament de tip familial si care in momentul inscrierii nu au depasit varsta de 26 ani
  • Sunt orfani atat de mama cat si de tata si care de asemenea nu au implinit la data inscrierii varsta de 26 ani
  • Au parinti cadre didactice ori personal didactic auxiliar, personal nedidactic ce activeaza in cadrul invatamantului superior

Alegeti-va cu grija facultatea si specializarea pentru care intentionati sa urmati studiile universitare de master ! La finalul acestora va urma evaluarea completa, evaluare ce include si sustinerea unei lucrari de master de nivel academic, in domeniul urmat.

spacer