Pro sau contra tehnologiei în domeniul realizării lucrărilor de diplomă ?

 

lucrari licenta

 

Cauți ceva, vrei să afli anumite amănunte despre un subiect întâmplător, ai nevoie de mai multe opțiuni la întrebările tale ? Nimic mai simplu în ziua de azi, când avem la dispoziție (uneori la discreție) mediul online, mediu care pare un fel de „știe tot, află tot”. Cine oare nu a căutat măcar o singură dată o anumită informație în deja celebrul motor de căutare Google (sau în restul existente în online), descoperind o infinitate de pagini web ce afișau un conținut mai complex sau mai sărac în respectiva informație ?

Și oare care absolvent al unei instituții de învățământ superior nu a apelat și el la metoda deja consacrată în domeniul lucrărilor de diplomă (lucrări de licență, disertații master, teze de doctorat, lucrări de grad didactic, etc), respectiv cea denumită frecvent „caută pe net” ?

Nivelul de dezvoltare al tehnologiei în momentul actual ne oferă practic o infinitate de opțiuni, indiferent de domeniul căutării, de cuvintele cheie ori de aria de interes.

Un motiv în plus pentru mulți dintre cei care au de pregătit și conceput o lucrare de diplomă să se documenteze ori chiar să se „inspire” din mediul online, mediu în care multitudinea informațiilor este practic nemărginită.

Dar oare cum se documentau ori de unde se „inspirau” absolvenții în urmă cu câțiva ani ? Biblioteca reprezenta, în acea perioadă, principala sursă de documentare pentru absolvenți.

Destul de dificil, ați putea spune la prima vedere, nu ? Și totuși…

Lucrările de diplomă realizate în perioada non – mediu online aveau un mare avantaj în fața celor care sunt acum concepute de către absolvenți, respectiv acestea NU putea fi verificate profesional în ceea ce privea originalitatea conținutului, programele anti-plagiat fiind dezvoltate și implementate mai ales în ultimii cinci ani.

Mai merită să fie puse în balanță avantajele și dezavantajele tehnologiei în domeniul lucrărilor de diplomă (lucrări de licență, lucrări de master, lucrări de doctorat, referate, lucrări de grad didactic, etc) ?

 

 

 

 

spacer