DIN CULISELE ELABORARII UNEI LUCRARI DE LICENTA…

Ai de realizat o lucrare de licenta si crezi ca ghidul elaborat de facultate pentru examenul de licenta iti este suficient ? Este foarte probabil sa te inseli si sa constati dupa numai cateva zile ca ceva nu merge tocmai cum ar trebui in elaborarea lucrarii de licenta !

Ai nevoie de un pic de ajutor sau macar de cateva sfaturi ? In acest caz trebuie sa stii ca :

  • O atentie deosebita trebuie acordata temei lucrarii de licenta. Alegerea temei pentru lucrarea de licenta trebuie sa fie facuta cu mare atentie. Si asta deoarece in functie de tema lucrarii de licenta va urma si elaborarea continutului, ca si realizarea studiului de caz (in situatia in care ti se solicita asta de catre cadrul didactic indrumator). Mai mult, si bibliografia ce urmeaza sa fie consultata este in stransa dependenta de tema aleasa pentru orice lucrare de licenta.
  • Daca ai posibilitatea sa alegi, te poti documenta (inainte de a stabili care iti va fi tema de licenta) cu privire la literatura de specialitate exista in domeniul pentru care intentionezi sa optezi. Astfel, sansele ca lucrarea de licenta cu care te vei prezenta in fata comisie de examinare sa fie una completa sunt mult mai mari. In plus, nu vei mai pierde timp pretios pentru a cauta si ulterior consulta diverse surse bibliografice.
  • Ideal ar fi ca tema aleasa pentru lucrarea de licenta sa te reprezinte. Astfel ai avea un motiv in plus pentru a impune obiective maxime de calitate si ipoteze de o claritate deosebita.
  • Inca de la inceput evalueaza cat mai corect toate resursele necesare pentru realizarea lucrarii de licenta, dar si pe cele deja disponibile. Astfel vei avea posibilitatea sa iti organizezi timpul intr-un mod cat mai eficient. In caz contrar s-ar putea sa ai nesansa de a constata prea tarziu care sunt efectele negative ale presiunii timpului asupra ta !
spacer