Nu te ingrijora! Daca nu stii cum sa faci o lucrare de nota 10, te ajutam noi.

În realizarea unui editorial, munca cea mai spinoasă o reprezintă alegerea temei. De ce alegerea temei? Acestă întrebare tinde să accentueze responsabilitățile jurnalistului în scrierea acestui gen de opinie. Astfel, editorialistul trebuie să se documenteze și să sape pentru a afla problemele cu care se confruntă cetățenii în așa fel încât prin intermediul mesajului transmis să ceară direct sau indirect luarea unor măsuri de rezolvare a acestora.

redacteaza la comanda  lucrari de licenta  de nota 10

Indiferent că este informativ sau de opinie, un text jurnalistic trebuie să respecte anumite exigențe jurnalistice precum, claritate, credibilitate, concizie, noutate. Sunt zile în care, editorialistul nu are nicio ideea despre ceea ce ar putea să scrie, însă el trebuie să forțeze puțin lucrurile, să provoace subiectul.

Dacă știe unde să caute, poate obține destul de simplu un subiect dacă se gândește la un unghi de atac inedit sau dacă schimbă perspectiva din care privește faptele plasând evenimentul într-un alt context. Cultura generală, inspirația de moment sau norocul nu fac altceva decât să completeze o muncă asiduă de bibliotecă. Pus în fața evenimentului, editorialistul trebuie să se întrebe din capul locului: când s-a mai întâmplat ceva asemănător în istorie?, care este situația în alte țări?, ce soluții au fost găsite? etc.

spacer