Lucrare licenta, disertatie master, teza doctorat – Cum stati cu gestionarea timpului ?

lucrare licenta (2)

 

Toti cei care au urmat cursurile unei facultati (indiferent de tipul acesteia) stiu cu siguranta cat de interesante si in acelasi timp complexe sunt notiunile abordate in domeniu. Si nu mai putin interesante si valoroase sunt si perspectivele ce ii sunt oferite oricarui absolvent, la finalizarea studiilor.

Doar ca, pentru a putea profesa in domeniu (sau nu), ai nevoie si de o diploma, pentru obtinerea careia trebuie sa treci cu brio peste examenul de evaluare.

Examenele planificate la finalizarea studiilor (indiferent de tipul acestora – licenta, master, studii doctorale) implica prezentarea in fata comisiei de evaluare a unei lucrari de diploma (respectiv lucrare de licenta, lucrare master, lucrare de doctorat).

In ceea ce priveste lucrarea de diploma cerintele sunt diverse,dintre acestea amintind doar :

  • Continutul lucrarii de licenta, al unei teze de doctorat ori al unei disertatii master sa fie 100 % original, fara a contine nici un fel de elemente ce pot fi considerate drept plagiat
  • Lucrarea trebuie realizata la nivel academic
  • Citarea surselor bibliografice se realizeaza in conformitate cu normele impuse de catre facultate/universitate

In practica, nu de putine ori, se intampla ca absolventii sa lase pe ‘ultima suta de metri’ realizarea lucrarii de licenta (cele mai frecvente cazuri), a lucrarii master ori a unei teze de doctorat.

Gestionarea deficitara a timpului duce insa, de cele mai multe ori, la intarzieri in predarea (spre avizare de catre cadrul didactic indrumator) a unor parti din lucrare, aspecte ce ar putea avea influente negative in notarea finala a absolventului.

Pentru a evita astfel de neplaceri, multi sunt cei care, intrand in panica, incearca sa isi realizeze lucrarea de diploma folosind informatiile descoperite in mediul online.

Solutia ideala, ar spune unii. Gresit, spunem noi. Si asta deoarece exista un risc destul de mare ca informatiile descoperite pe paginile web accesate sa fie incomplete ori chiar eronate. La toate acestea se mai poate adauga si o posibila acuzatie de plagiat (in cazul in care autorul lucrarii de diploma nu stie sau omite sa realizeze citarea corecta a surselor bibliografice).

Aveti mare grija la informatiile pe care le includeti in lucrarea de licenta/teza de doctorat/disertatia master ! Acuzatia de plagiat va poate costa destul de scump !

spacer