Lucrare de licenta – probleme, probleme…

licenta

 

Redactarea unei lucrari de licenta poate parea pentru multi absolventi, la prima vedere, o actiune destul de facila. Si asta deoarece multi sunt cei care spera ca profesorii indrumatori alesi vor fi dispusi sa le ofere oricand sfaturile de care au nevoie sau toate raspunsurile la numeroasele intrebari ce se impun pe perioada redactarii lucrarii de licenta.

De cele mai multe ori insa lucrurile nu stau exact asa cum ne planificam, realizarea unei lucrari de licenta putandu-se dovedi un lucru destul de dificil.  Elaborarea lucrarii de diploma implica un timp deloc de neglijat, timp ce este dedicat atat documentarii surselor bibliografice, cat si pentru realizarea efectiva a lucrarii de licenta. Pe langa timp, se mai adauga nu doar necesitatea unei concentrari deosebite din partea autorului, ci si o atentie speciala, in paralel cu abilitatea de a selecta cat mai bine informatiile avute la dispozitie, pentru a se reusi o evidentiere a ideilor principale.

Cele mai multe probleme apar in momentul intocmirii unei stucturi pentru lucrarea de licenta, a stabiliri numarului de capitole ( sau/si alegerea titlurilor acestora ), dar si cand vine vorba de formularea Introducerii in lucrarea de diploma ori la elaborarea Concluziilor acesteia.

Orice lucrarea de diploma trebuie sa aiba o structura cat compacta a capitolelor continute,  astfel textul acesteia nefiind defragmentat excesiv in numeroase subcapitole sau in paragrafe.

De asemenea, toate capitole care sunt incluse in lucrarea de diploma trebuie sa aiba un curs cat mai logic, titlurile, ca si subtitlurile acestora sa fie atent alese si de impact pentru comisia de evaluare. In marea majoritate a cazurilor, lucrarea de licenta include si un studiu de caz, acestuia fiindu-i acordata o atentie speciala ( reprezinta aproximativ 60 % din nota finala acordata absolventului ).

Nu uitati de citarea surselor bibliografice ce stau la baza realizarii lucrarii de licenta ! Aceasta trebuie realizata cat mai corect, pentru a evita o potentiala acuzatie de plagiat !

redactare lucrari licenta la comanda ...Print this pageShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
spacer