Lucrarea mea de licenta – câteva amanunte

Odată ce vara se apropie încet, gradul meu de master se apropie deja aproape. Mi-am terminat ultimul curs în luna martie și acum am doar teza mea rămasă până când am făcut oficial! Pentru că totul se întâmplă atât de repede într-un an de un an, m-am gândit să-mi împărtășesc primele gânduri, experiențe și sfaturi cu privire la ce să vă amintesc și să fiți conștient când scrieți teza dvs., astfel încât veți fi (spre deosebire de mine) pregătit atunci când vă aflați în acest moment al studiilor.


În programul meu, teza noastră cuprinde 15 ECTS care se traduce la 25-35 de pagini.Nu este prea mult, dar nu avem prea mult timp. Deși am avut un seminar în decembrie în care ar trebui să ne gândim ideile, primul nostru seminar de teze reale și alocarea supraveghetorilor sa întâmplat tocmai în această lună, ceea ce înseamnă că avem doar 8 săptămâni în total pentru a ne scrie toată teza. Suntem complet liberi să decidem ce vrem să ne scriem și că nu există aproape nicio limitare. Aceasta înseamnă o mare libertate, dar și pentru mine o mare confuzie. Având cursuri până în ultima lună, nu a fost prea mult timp să te gândești la teza ta și acum timpul se scurge rapid.

Sfatul meu
Începeți devreme: acest lucru pare evident în ceea ce faceți, dar este cu adevărat esențial să începeți să gândiți (și să lucrați) devreme când timpul este atât de limitat. Idei de cercetare, obțineți niște cărți și, în mod ideal, ipoteza dvs. a fost oarecum calculată atunci când începe efectiv scrierea.

Cercetați foarte mult: acesta este ceea ce mă duce în prezent mult timp. Nu știu ce vreau să scriu până acum câteva săptămâni, desigur că acum îmi fac toate cercetările. Și lasă-mă să vă spun: acest lucru necesită timp! Mai ales în filosofie. Tot ce am citit este foarte în profunzime, nu este ușor de înțeles și, bineînțeles, nu tot ceea ce citesc este util. Deci, ar fi foarte util să primiți în prealabil câteva sugestii de carte / articol / autor, astfel încât să aveți deja un punct de început.

Vorbește cu prietenii: pentru mine este întotdeauna foarte util să discut ideile mele cu prietenii. Ei pot avea o idee despre cum să extindeți sau să specificați subiectul dvs., poate că au citit ceva în acea zonă care ar putea fi de ajutor și poate fi întotdeauna un prim contact atunci când aveți dificultăți.

Colaborați cu supervizorul dvs.: supervizorii sunt acolo pentru a vă ajuta și pentru a avea mult mai multă experiență decât dvs.! De aceea, cereți-le să vă ajute atunci când aveți nevoie de ele, să le ascultați, să încercați să le încorporați sugestiile și să le luați în serios. Vă va îmbunătăți foarte mult munca și din moment ce sunt destul de cunoscute în domeniul dvs. de cercetare, trebuie să aveți încredere în sfaturile lor pentru o teză bună.

Nu mergeți adânc: aceasta este și o problemă cu care mă confrunt acum: atunci când faceți un master de un an și scrieți o teză de numai + – 30 de pagini, pur și simplu nu veți putea ajunge foarte adânc în subiect. Prin urmare, trebuie să fii foarte specific în întrebarea ta, astfel încât să poți discuta acest subiect pe larg și teza ta nu va fi doar o discuție superficială a unei arii largi. De asemenea, este destul de greu să accept faptul că nu puteți discuta în detaliu fiecare aspect pe care îl considerați relevant pentru teza dvs., dar este pur și simplu ceva pe care trebuie să-l acceptați atunci când faceți un astfel de maestru scurt.

redactare lucrari licenta la comanda ...Print this pageShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
spacer