Lucrari de licenta – Specializarea Asistenta Medicala Generala

lucrare licenta asistenta medicala

 

S-au dus de multa vreme timpurile in care o asistenta medicala era doar un simplu executant al indicatiilor primite de la medic, indicatii pe care le urma de cele mai multe ori sub atenta supraveghere a acestuia ! In domeniul medicinei totul se afla intr-o permanenta schimbare, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nivelul cunostiintelor dobandite de catre un asistent medical a crescut semnificativ. Nu de putine ori un asistent medical este pus fata in fata cu diverse tehnici de diagnosticare moderne, cu terapii complexe ce pot avea influente semnificative asupra starii de sanatate generala a pacientilor. Mai mult, deseori, un asistent medical, indiferent de specificul domeniului medical ales, trebuie sa ia decizii radicale in momente cheie pentru viata pacientului, situatiile neprevazute impunand criterii de profesionalism si de competenta ridicate. In aceste conditii, s-a impus si modificarea radicala a educatiei medicale, un asistent medical avand cunostinte multiple atat in domeniul stiintelor biologice, cat si in diverse alte domenii sociale asociate medicinei.

Acesta este principalul motiv care a stat la baza deciziei de infiintare in cadrul facultatilor de medicina de renume din Romania a programelor de licenta in domeniul Asistenta Medicala Generala.

Tematica programului de studiu, ce se imparte de regula pe parcursul a opt semestre, este variata, pregatirea studentilor bazandu-se pe cunoscutul sistem al creditelor transferabile.  Iar la finalul celor patru ani de studiu, studentii facultatii de medicina, specializarea Asistenta Medicala Generala, sustin un examen de licenta, examen ce include realizarea si prezentarea unei lucrari de licenta.

Ca la orice alta facultate din Romania, lucrarea de licenta trebuie sa fie realizata dupa anumite criterii impuse de catre conducerea institutiei de invatamant, esentiala fiind insa originalitatea lucrarii de diploma.

Indiferent de tema aleasa pentru lucrarea de licenta, indiferent daca aceasta include sau nu un studiu de caz, absolventul trebuie sa aiba in vedere, pe intreaga perioada de realizare a acesteia, citarea cat mai corecta a surselor bibliografice, ceea ce exclude din start o eventuala acuzatie de plagiat.

Pe langa originalitate, lucrarea de licenta trebuie sa aiba un continut cursiv, cu informatii complete asupra temei tratate, dar si cu concluziile autorului referitor la tema analizata.

spacer