Ce scrii la curs?

Pentru multi dintre studenti este o adevarata bataie de cap sa urmareasca tot ce spune profesorul si sa scrie cate 15-20 de pagini in 2 ore de curs.
De aceea, notitele de la curs trebuie adaptate in functie de tipul materiei, de ce spune profesorul, daca aveti materiale de suport sau nu, etc.

Primul lucru necesar este sa faci rost de notitele de la cursul precedent, in caz ca ai lipsit, altfel risti sa nu intelegi nimic din ceea ce se discuta.
Nu strica sa arunci o privire peste cursul precedent, pentru a intelege mai bine si a-ti reimprospata memoria in legatura cu temele discutate.

Al doilea lucru este sa-ti stabilesti un sistem de luat notite. Daca profesorul nu dicteaza, incearca sa notezi ideile despre care discuta (pune semne acolo unde nu ai inteles exact despre ce e vorba si subliniaza conceptele pe care le ilustreaza profesorul).
Daca vorbeste despre vreo carte relevanta pentru curs, noteaza-ti titlul si autorul pentru a face rost de ea si a o rasfoi ulterior.

Dupa curs, confrunta notitele tale cu ale colegilor care stii ca noteaza bine ceea ce se discuta. Daca descoperi ca cineva a scris mai clar decat tine materialul, cere-i-l si fa-ti o copie, iti va folosi mai tarziu.

In pauza sau dupa curs, daca este vreo idee importanta pe care nu ai inteles-o sau despre care ai nevoie de mai multe detalii, nu ezita sa te duci la profesor si sa-i adresezi intrebari.
Pe langa faptul ca vei obtine informatia de care vei avea nevoie, vei lasa si o impresie buna a studentului care a ascultat si e interesat de ceea ce s-a discutat la curs.

redactare lucrari licenta la comanda ...Print this pageShare on Google+Share on FacebookEmail this to someone
spacer