Succesul se invata inca din studentie

Daca vrei sa ai performanta si impliniri in viata, trebuie sa inveti cum sa ai succes inca din studentie, adica din prima perioada in care esti independent de parinti si trebuie sa iei deciziile proprii.

Planul tau pentru succes incepe cu cativa pasi simpli:
Stai cu picioarele pe pamant. Nu-ti face planuri nerealiste care aduc dupa ele dezamagire si frustrari. Incearca sa judeci lucrurile rational si atunci cand iti propui ceva, fii realist.
Rezolva ce tine de tine. Sa incerci sa rezolvi problemele tuturor e idealist, insa nu te va ajuta prea mult. Mai degraba te concentrezi pe acele aspecte care depind de tine.
Alege-ti prioritatile si interesele. Asigura-te ca ceea ce faci te intereseaza cu adevarat si nu pierde timpul cu preocupari care ti se vor parea inutile ulterior;
Fiecare obiectiv major e o suma de sarcini minor. Oricat de complicat si pe termen lung ar fi un obiectiv pe care il ai, separa-l in sarcini si actiuni mici, ordoneaza-le si incepe sa muncesti la ele. Incet- incet rezultatele vor aparea.
Nu te victimiza. Daca credeai ca e usor sa faci performanta si sa fii un om de succes, afla ca nu e asa. Dar in loc sa te plangi ca ti-e greu, mai bine te pui pe treaba si nu irosesti timpul cu lamentari.

spacer