Ghid licenta master grad

O propunere de disertație servește pentru a atrage cititorul dvs., în timp ce îi convingeți că subiectul disertației dvs. este interesant și neobișnuit, totuși necesită cercetări suplimentare pentru a-și atinge potențialul maxim. O propunere de disertație este o modalitate excelentă de a demonstra cititorului dvs. că titlul este unic și are profunzime, arătând că aveți cunoștințele necesare pentru a vă duce la bun sfârșit proiectul. Dacă aveți nevoie de ajutor cu propunerea dvs. de cercetare, contactați-ne.

De asemenea, studenții pot asocia cerințele unei propuneri de cercetare și a unui serviciu de redactare a disertației pentru o consultare pe termen lung și tarife reduse. Serviciul nostru de propunere de disertație este oferit pentru cerințe de licență, masterat și doctorat. Propunerea de disertație cere ca scriitorul să cristalizeze gândurile și rezultatul final al unei disertații. Propunerea de cercetare ar avea în mod normal două elemente importante și anume revizuirea literaturii și metodologia cercetării. Revizuirea literaturii aduce o problemă clară de cercetare și în continuare o ipoteză de cercetare. Celălalt element, ipoteza cercetării, prezintă procesul de colectare și analiză a datelor.

Revizuirea literaturii este o componentă majoră a propunerii de cercetare. Este o analiză a publicațiilor relevante care ajută la stabilirea mediului și a ecosistemului pentru cercetare, definind în continuare subiectul. De regulă, folosim în mod normal publicații din ultimii 10 ani în scopul generării revizuirii literaturii. O parte deosebit de importantă și dificilă a unei revizuiri a literaturii este expoziția de înțelegere critică a literaturii. Revizuirea literaturii ar trebui să restrângă domeniul de aplicare al studiului pentru a aduce o problemă de cercetare clară și concisă.

De ce să scrii o propunere de cercetare?

O propunere de cercetare are o funcție importantă, motiv pentru care universitățile le solicită. O propunere de cercetare permite studenților să se concentreze, definind și restrângând planurile lor de cercetare în pregătirea pentru redactarea tezei lor. Acceptarea de către conducător, facultate sau departament a propunerii de cercetare este în mod normal necesară înainte ca studenții să continue procesul de cercetare și să își scrie teza.

Propunerea dvs. de cercetare trebuie:

 • Demonstrați că vă puteți angaja să întreprindeți cercetări semnificative și valoroase într-un anumit domeniu.
 • Oferiți un context și un fundal pentru cercetarea pe care o veți asuma.
 • Vă permit să dezvoltați profunzimea și amploarea înțelegerii dvs. despre subiectul sau domeniul dvs.
 • Vă permite să vă stabiliți cadrul teoretic.
 • Vă ajută să decideți ce abordare metodologică este cea mai potrivită pentru cercetarea dvs.

Scriitorii noștri calificați și cu experiență au asistat mii de studenți cu propunerile lor de cercetare, asigurându-se că sunt acceptați și continuă să își întreprindă cercetarea și să își scrie teza.

Compoziția piesei dvs. depinde de subiectul pe care îl studiați, de disciplina dvs., de universitatea la care studiați și de preferințele conducătorului. Este important să verificați cu supervizorul dvs. ce componente trebuie să conțină propunerea dvs. de cercetare. Mai jos este un ghid pentru componentele care sunt în mod normal incluse într-o propunere de cercetare.

Tipuri de licenta, disertație, lucrare de grad

Disertația dvs. vă oferă posibilitatea de a scrie o lucrare academică substanțială pe un subiect care vă interesează. Este șansa ta de a produce o muncă de bursă, folosind abilitățile academice pe care le-ai dezvoltat. Indiferent de subiect, disertația dvs. va demonstra următoarele abilități:

 • definirea și conturarea unui subiect de cercetare
 • stabilind o întrebare clară de cercetare
 • identificarea problemelor evidente
 • găsirea sau generarea informațiilor relevante
 • evaluându-i fiabilitatea și validitatea
 • cântărind dovezile din toate părțile unei dezbateri
 • ajungând la o concluzie bine argumentată
 • organizarea și prezentarea rezultatelor muncii dvs. în mod critic, convingător și coerent.

Există două forme majore de disertație:

 • O bucată de cercetare empirică , efectuată pe un subiect sau problemă.
 • Un eseu lung bazat pe literatură care oferă o analiză a unei întrebări specifice de cercetare.

O disertație empirică

Acest tip de disertație presupune efectuarea unei cercetări originale la scară mică. Aceasta presupune planificarea unui studiu de cercetare, colectarea și analiza datelor primare și prezentarea rezultatelor într-un mod sistematic.

Etapele cheie în realizarea unui studiu empiric

1. Identificați un subiect de cercetare în cadrul proiectului

2. Rafinează titlul proiectului și formulează-ți propria întrebare de cercetare. Aceasta va fi prin:

 • citirea subiectului pentru a vedea ce aspecte au fost cercetate;
 • observarea detaliilor subiectului în orice experiență de lucru;
 • reflecții asupra acestei experiențe;
 • și discuții cu tutori și colegi studenți.

3. Determinați cel mai bun format de cercetare pentru a înțelege mai bine zona / problema în cauză. Aceasta va fi formată din:

 • metodologii de cercetare și metode de cercetare pe care alții le-au încercat. Acest lucru va fi descoperit citind în zona de fond și concentrându-se pe modul în care alții au cercetat subiectul;
 • natura domeniului dvs. de subiect și ce metode de cercetare sunt posibile.

4. Formulează o propunere de cercetare în cadrul proiectului

5. Identificați și selectați locația (locurile) în care veți efectua cercetarea și grupul (țările) țintă.

6. Luați în considerare cu atenție grupuri / locuri alternative pe care le-ați putea aborda în cazul în care permisiunea este refuzată. Începeți în această etapă pentru a evita panica și a face alegeri inadecvate.

7. Solicitați permisiunea de a accesa locurile și grupurile.

8. Elaborați instrumente de cercetare și testați-le.

9. Lecturi suplimentare.

10. Rafinează-ți instrumentele de cercetare.

11. Colectează și analizează datele tale.

12. Analizați lecturile anterioare și evaluați alte cercetări și conceptualizări în lumina datelor pe care le-ați adunat.

13. Pe tot parcursul procesului, înregistrați progresul cercetării și punctele critice într-un jurnal de cercetare. Acest lucru poate fi destul de scurt, dar va fi valoros atunci când vă scrieți lucrarea.

14. Pe măsură ce începe procesul de scriere, va trebui să:

 • redactați schițe, sinopse și capitole ale disertației și discutați-le cu supraveghetorul dvs. și cu alții;
 • discutați constatările dvs. și dezvoltarea conceptelor cu supervizorul dvs. și cu alții;
 • lucrați cu feedback-ul supraveghetorului și al celorlalți pentru a dezvolta și rafina proiectul.

Disertație bazată pe bibliotecă

O disertație bazată pe bibliotecă este, probabil, cel mai bine distinsă de un studiu empiric, considerând-o ca o piesă de învățătură în care munca celorlalți este plasată sub un control atent, mai degrabă decât culegerea de noi date primare direct din observare sau măsurare. Datele unui studiu bazat pe bibliotecă sunt opera altora. Cu toate acestea, este o lucrare extrem de valoroasă și importantă, mai ales dacă doriți să efectuați un studiu aprofundat al unei zone și să examinați implicațiile pentru propriile preocupări profesionale.

Nu este doar descrierea muncii care a fost efectuată într-o zonă, deși aceasta va face parte din sarcină. Studiile bazate pe biblioteci trebuie să conțină întrebări de cercetare care sunt dezvoltate la fel de atent ca orice alt tip de studiu. Lucrarea poate fi apoi plasată într-un context definit și se poate face o judecată critică a lucrării cu privire la valoarea, calitatea și contribuția sa la teorie și la aplicarea practică. De asemenea, trebuie să luați în considerare metodele de cercetare utilizate de cercetătorii originali și să le evaluați. De asemenea, puteți face aprecieri cu privire la validitatea rezultatelor în contextul propriei practici profesionale.

Etapele cheie într-un studiu bazat pe bibliotecă

1. Identificați un subiect de cercetare în cadrul proiectului.

2. Rafinează titlul proiectului și formulează-ți propria întrebare de cercetare. La fel ca în toate disertațiile, trebuie să aveți o întrebare clară pentru care doriți să găsiți răspunsuri. Aceasta va sta la baza contractului cu supraveghetorul dvs.

3. Identificați clar, discutați și clarificați conceptele cheie care sunt investigate. Pentru a face acest lucru, trebuie să citiți subiectul dvs., recomandat inițial de către supraveghetorul dvs.

4. Formulează o propunere de cercetare în cadrul proiectului. Acest lucru poate dura câteva zile.

5. Revedeți dovezile disponibile. Aceasta va include:

 • construirea unor seturi de criterii pe baza cărora să se judece materialele analizate. (în acest moment ar trebui să discutați criteriile cu supraveghetorul dvs.);
 • o revizuire detaliată a literaturii cărților și articolelor din jurnale relevante Rețineți că aceasta poate include și alte materiale relevante, de exemplu rapoarte ale companiei sau ale guvernului, studii de piață, articole din ziare etc.

6. Sumați. Aceasta poate fi o analiză generală a studiilor statistice sau o altă analiză a dovezilor totale disponibile.

7. Discutați despre modul în care sondajul de literatură răspunde la întrebările pe care le explorați. Cântărește argumentele pro și contra.

8. Faceți recomandări pentru studii de cercetare suplimentare sau trageți implicații pentru practică.

Este important ca un tip de studiu să adauge material suplimentar la datele discutate, cum ar fi furnizarea unui rezumat al ponderii dovezilor pentru și împotriva unei anumite poziții sau teorii, identificarea lacunelor cheie în cunoaștere sau furnizarea unei perspective noi din care pentru a vizualiza o problemă. Un studiu bazat pe bibliotecă poate oferi o oportunitate excelentă de a lua în considerare modul în care cercetările efectuate într-o serie de contexte se raportează la propriul context de lucru eventual.