Cum arata lucrarea de licenta perfecta ?

lucrare licenta

La prima vedere, redactarea unei lucrari de licenta poate parea un lucru destul de usor, cu atat mai mult cu cat marea majoritate a studentilor cred ca profesorii indrumatori le vor oferi tot timpul diverse sfaturi „magice” ori raspunsuri la diversele intrebari mai mult sau mai putin intemeiate. In realitate, lucrarea de licenta implica destul de mult timp (dedicat atat documentarii cat si realizarii efective a lucrarii de diploma), o concentrare deosebita, atentie maxima si o capacitate crescuta de selectare a informatiilor, cu evidentierea ideilor principale.

De cele mai multe ori, fiecare universitate sau facultate le pune la dispozitia studentilor un ghid de elaborare a lucrarii de licenta, in care sunt prezentate pe larg toate detaliile si informatiile de care acestia au nevoie pentru a putea realiza o lucrare de diploma perfecta.

De la modalitatile de intocmire a paginii de titlu la felul paginatiei, de la numarul paginilor acceptat la inserarea trimiterilor bibliografice in text, de la modul de realizare al cuprinsului la structurarea lucrarii, toate sunt mentionate in metodologia aferenta examenului de licenta.

De cele mai multe ori studentii intampina greutati in momentul in care trebuie sa intocmeasca structura lucrarii de licenta, numarul ideal de capitole incluse in cadrul acesteia reprezentand o adevarata problema.

Lucrarea de licenta trebuie sa aiba o structura compacta a capitolelor incluse, in acest fel reusindu-se defragmentarea excesiva a capitolelor in subcapitole ori paragrafe.

Nici introducerea lucrarii de licenta nu trebuie sa fie prea mare, dar nici una scurta, in cadrul acesteia fiind precizat scopul lucrarii si aratata motivatia care stat la baza alegerii temei, cu evidentierea cercetarii derulate (daca este cazul).

Capitolele ce vor fi incluse in lucrarea de licenta trebuie sa aiba un curs logic, cu titluri si subtitluri atent alese, de impact. Indiferent daca lucrarea de diploma include sau nu un studiu de caz, lucrarea de licenta va include si concluzile, in care vor fi prezentate propunerile autorului, dar si ideile principale desprinse pe perioada derularii cercetarii.

Indiferent de tema aleasa, de specializare sau de domeniu, orice lucrare de licenta trebuie sa contina obligatoriu si bibliografia (si anexele, daca se impun), in care autorul va mentiona toate sursele consultate si din care s-au facut trimiteri pe parcursul redactarii lucrarii.