licenta / disertatie / doctorat

De ce nu reușesc candidații la licenta / disertatie / doctorat să participe la examen mai devreme sau să continue să ruleze odată ce au început? În parte, pentru că lucrarea de licenta / disertația este o experiență complet nouă, care este mult mai mare și mai independentă decât munca dvs. academică anterioară.

1. Scrierea unei licente / disertații este o experiență complet nouă
Până în acest moment, a fi student absolvent a fost, mai mult sau mai puțin, o prelungire a vieții tale anterioare de student. De fapt, mulți oameni merg la școala absolventă pentru că au fost întotdeauna „buni la școală” și vor să continue cu ceva care le aduce succes și încredere în sine. Sarcinile de lectură, laboratoarele, lucrările și testele pe care vi le-ați atribuit ca student absolvent ar putea să nu fi fost atât de diferite de lucrările cursului dvs. universitar. Disertația, pe de altă parte, este un nou tip de proiect academic, spre deosebire de orice altceva ați făcut. Proiectul academic vă marchează tranziția de la student la învățat.

2. Scrierea unei /icente / disertații de master nu este doar nouă, ci și un proiect foarte mare, foarte independent
Scrierea unei disertații seamănă mult cu scrierea unei cărți. Este, prin definiție, un proces autodirigit. De obicei, nu există termene săptămânale de la profesori, nu există discuții regulate cu colegii de clasă, nu există sarcini de lectură, nimeni nu vă spune ce să faceți – sunteți pe cont propriu, scrieți ceva mai lung decât ați scris vreodată și faceți acest lucru fără o plasă. Această independență poate face procesul să pară foarte intimidant.

3. Disertația sau licenta marchează trecerea de la student la învățat și, prin urmare, este stresantă
Atunci când te angajezi în acest proiect mare și independent, s-ar putea să începi să-ți pui întrebări despre viitorul tău în mediul academic. La urma urmei, disertația este începutul sfârșitului unei cariere absolvente. Când terminați disertația, trebuie să vă schimbați viața destul de dramatic – puteți merge pe piața muncii, puteți începe să lucrați ca un erudit independent, să dezvoltați cursuri, să vă mutați dintr-o comunitate pe care ați crescut să o iubiți și așa mai departe. De asemenea, s-ar putea să simțiți că disertația dvs. va începe să vă definească identitatea profesională. S-ar putea să simțiți că interesele dvs. de cercetare, influențele teoretice și abilitatea dvs. de scriitor pot fi toate evaluate de această primă piesă de studii serioase. Indiferent dacă vreunul dintre aceste puncte este adevărat sau nu, s-ar putea să vă puneți la îndoială angajamentul față de profesia sau subiectul ales și să nu puteți începe licenta / disertația.