Planificarea Și Efectuarea Unei LUcrari Licenta si Disertație

În centrul oricărei cercetări de disertație, există o revizuire a literaturii. Înseamnă că o astfel de muncă necesită efort și timp semnificativ pentru a colecta și procesa mostre mari de date. În timp ce un eseu universitar obișnuit poate necesita doar o afirmație puternică a tezei care să conducă la paragrafe argumentative sau reflexive, disertația solicită cercetări ample obligatorii. Trebuie să înceapă chiar de la început, în timp ce există încă timp pentru a discuta ideile preferate cu un supervizor pentru a se asigura că nu există neînțelegeri sau puncte ratate.

REGULI EFICIENTE DE PLANIFICARE A CERCETĂRII DISERTAȚIEI

Găsiți un subiect bun care se potrivește preferințelor dvs. personale și care poate fi restrâns, astfel încât să nu pară prea larg. Deoarece majoritatea studenților la nivel universitar sau masterat sunt liberi să urmărească o idee, alegeți un subiect unic care va crește semnificația unui studiu.

Scrieți o propunere de cercetare incluzând suficiente informații credibile, astfel încât defectele majore să fie eliminate înainte de începerea oricărei lucrări.

Creați o propunere de disertație urmând o structură logică accesibilă. Dacă există mai multe abordări de studiu posibile, comparați-le și faceți o brainstorming pentru cea care poate permite mai multă libertate în viitor pe măsură ce literatura relevantă este explorată.

Urmați întotdeauna o schiță existentă pentru a păstra problemele de studiu în eșantioanele de date explorate. Dacă ceva nu este menționat în titluri sau subpoziții, nu includeți nimic în plus, deoarece va face o teză și o structură vagă. Acum, tot ceea ce a fost inclus în propunerea de disertație trebuie urmat fără nicio abatere, cu excepția cazului în care există justificări aprobate.

Păstrați subiectul între paragrafele secțiunilor, deoarece structura de succes ar trebui să mențină aceeași idee până la capăt. Deși nu este obligatoriu atunci când scrieți un eseu, o disertație trebuie să includă probleme de studiu și întrebări în fiecare secțiune.