SFATURI PENTRU O LUCRARE DE LICENTA DE SUCCES

 • Vorbește cu supraveghetorul tău. Discutați orice îngrijorare fără întârziere, oferind schițe de propuneri și o listă de surse care vor fi utilizate în viitor. Odată blocat regulile capitolelor sau eșantionarea limitărilor de volum, luați în considerare solicitarea de ajutor.
 • Consultați lucrări de cercetare similare. Înainte de începerea oricărei lucrări, petreceți timpul examinând diferite lucrări pe teme conexe. Acesta va oferi o perspectivă științifică mai mare cu privire la problematica subiectului, explicând semnificația unui studiu.
 • Alegeți doar surse credibile. Pe măsură ce proiectul de cercetare se apropie de etapa de revizuire a literaturii, utilizați numai acele surse care au fost aprobate de către supraveghetor. Evitați referințele neclare care nu se conectează la ideea inițială. Utilizați manualul cursului pentru a adăuga exemple mai relevante, dacă este permis.
 • Colectați și sortați date. Majoritatea studenților britanici se blochează odată ce au terminat de căutat prin datele disponibile. Începeți să colectați informațiile dobândite capitol cu ​​capitol, pe baza schemei disertației, astfel încât orice referințe care nu sunt necesare vor fi evitate.
 • Utilizați maparea conceptuală. Dacă devine dificil să vedeți o imagine de ansamblu, desenați o hartă conceptuală în care problema principală este afișată în mijloc, fiecare secțiune fiind adăugată ca o ramură nouă. Datorită efectului său vizual, devine mult mai ușor să comutați între capitolele disertației.

EXEMPLU DE PROPUNERE DE CERCETARE DE DISERTAȚIE SAU LUCRARE DE LICENTA

O regulă generală este să evitați să vă referiți la voi înșine la prima persoană și să excludeți identificarea unei persoane. În majoritatea cazurilor, este necesar următorul șablon de disertație:

 1. Declarație de scop

Conține o introducere de fond privind scopul studiului.

 1. Descrierea problemei

Identificați problema atât dintr-un fundal teoretic, cât și practic. Adăugați detalii atunci când este necesar, cu scurte referințe la cercetări similare.

 1. Revizuire de literatura

În acest capitol, ar trebui să existe nu mai puțin de 2-3 surse revizuite de colegi legate de probleme specificate și un motiv care motivează cercetarea. Furnizați descrierea și relevanța fiecărei referințe, explicând modul în care aceasta se referă la un anumit studiu. Dacă este cazul, menționați idei specifice care vor fi preluate dintr-o altă lucrare și cum ar putea fi încorporate în propria disertație. În anumite cazuri, universitățile britanice permit utilizarea manualelor de curs sau a materialelor de curs ca surse suplimentare. O sumă alocată acestui capitol nu trebuie să depășească 30% din dimensiunea totală.

 1. descrierea proiectului

Informațiile ar trebui să se bazeze pe datele obținute din revizuirea literaturii menționate anterior. Continuați cu un plan de acțiune, inclusiv subpozițiile de bază din cadrul:

 • Întrebări primare de cercetare a disertației
 • Setarea studiului sau eșantionul
 • Participanți (metodă calitativă)
 • Interval de timp
 1. Colectare de date

Este recomandabil să reformulați întrebarea de cercetare cuvânt cu cuvânt, descriind ce metode de date calitative sau cantitative vor fi utilizate pentru determinarea impactului proiectului. În mai multe cazuri, ambele metode pot fi aplicate. Continuați spunând cum vor fi colectate anumite date, descrieți instrumentele planificate, cum ar fi sondaje, interviuri sau comparații. Dacă există deja materiale existente, atașați-le ca anexă.

 1. Analiza datelor

Această secțiune ar trebui să explice modul în care va fi implementată analiza datelor. Supraveghetorii recomandă de obicei să apeleze la metode de comparație și contrast, mai ales atunci când există grupuri și subgrupuri menționate. Odată ce metodologia de disertație de cercetare este explicată, furnizați o scurtă descriere a problemei dvs. de cercetare, spunând de ce a fost aleasă o anumită abordare de analiză.

 1. Referințe

Asigurați-vă că toate referințele bibliografice menționate sunt citate în corpul lucrării, respectând regulile de format necesare.

În caz de nelămuriri sau întrebări, consultați întotdeauna o schiță inițială care a fost aprobată de consilierul dvs. academic. Indiferent de metodele de cercetare a disertației preferate, este crucial să planificați totul în avans pentru a evita ideile sau argumentele neclare care nu au legătură cu problema principală enunțată.